2016. február 27., szombat

Întâlnire metodică la Băile Tuşnad

În data de 12.02.2016 a avut loc la Căminul Cultural din Băile Tuşnad întâlnirea comună a bibliotecarilor şcolari din Harghita şi Covasna.  Titlul întâlnirii: ,,Motivându-i pe cei nemotivaţi". În afară de bibliotecarii din cele două judeţe, la întâlnire au mai participat Pandele Maria, inspector de Limbă şi Literatură Româna şi Urkon Judit, bibliotecar, gazda întâlnirii.  .

   Participanţii au fost salutaţi de Egyed Daniela (ABR Harghita) şi  Kiss László (ABR Covasna)

    Borbé Levente a vorbit despre importanţa muncii bibliotecarului, precum şi despre necesitatea de a investi în bibliotecă, deoarece cu toate că s-au redus în multe locuri normele, bibliotecarii şcolari încă sunt foarte interesaţi de munca lor.

    Egyed Daniela, bibliotecara Liceului de Artă din Miercurea Ciuc şi-a prezentat activităţile cele mai interesante aferente fiecărei generaţii de elevi. Ea a subliniat printre altele că biblioteca este baza lecturii.

    Dunkler Réka, bibliotecara de la Şcoala Generală Bethlen Gábor din Odorheiu Secuiesc a atras atenţia asupra condiţiile navigării în siguranţă a elevilor pe internet.

    László Emese, bibliotecara de la CCD Csutak Vilmos din Sfântu Gheorghe a vorbit despre importanţa cercurilor de lectură.

    Kiss László,  bibliotecar la Liceul Teoretic Mikes Kelemen a vorbit despre necesitatea perfecţionării bibliotecarului în culturii informaţiei.
În fiecare clipă apar noi oportunităţi pe internet prin care, cu ajutorul bibliotecarului, elevii pot deveni bine antrenaţi în lumea virtuală.
Totodată Kiss László şi-a prezentat campania ,,Bibliotecile şcolare de la Marea Neagră până la Marea Nordului", organizată în anul trecut, prin care a atras atenţia opiniei publice internaţionale asupra bibliotecilor şcolare.
    Pandele Maria, inspector ISJ Covasna, în cuvântarea ei a subliniat importanţa bibliotecarului în educaţie.
    Mulţumim doamnei bibliotecare de la Biblioteca Publica din Tuşnad Băi pentru găzduire.

Oganizatorii  întâlnirii au fost Kiss László, Borbé Levente şi Egyed Daniela.

Foto: Borbé Levente şi Kiss László

Reporter: Borbé Levente,
Márton Áron Főgimnázium, Csíkszereda
Traducere + text prescurtat: Kiss László

Sursa: http://hriskkonyvtaros.blogspot.ro/2016/02/hargita-es-kovaszna-megyei-iskolai.html

Nincsenek megjegyzések: