2014. május 16., péntek

Ziua metodică la biblioteca Mikes



1.   Dupa ce gazda zilei metodice, domnul bibliotecar Kiss Laszlo a salutat participantii, activitatea a inceput cu prezentarea d-lui Marton Csaba, informatician la Liceul Teoretic “Szekely Miko” Sf. Gheorghe. Dansul a facut o prezentare detaliata a softului de biblioteca, dezvoltat chiar de dumnealui.


2.   Programul s-a continuat cu Workshop-ul d-nei profesor- bibliotecar Linda Ward de la Bryson Elementary School din Texas, dansa a realizat o activitate interesanta despre “ Dezvoltarea competentelor de lectura ale elevilor in biblioteca scolara”.

Prezentatoarea a specificat, pe scurt,  caracteristicile esentiale ale sistemului de invatamant din America, si ne-a dezvaluit cateva dintre metodele si mijloacele folosite de dansa pentru a-i motiva  pe elevi, pentru a-i determina sa citeasca.

 Pe tot parcursul Workshop-ului a dominat interactivitatea, s-a creat o atmosfera captivanta , datorita si faptului ca prezentatoarea a impartit celor prezenti cateva “surprize”, daruri simbolice, cu care obisnuia sa-i motiveze pe elevii ei. Dl. Kiss Laszlo, gazda noastra , a  tradus cele prezentate pentru cei care au avut nevoie de acest “ ajutor”.

3.   A treia prezentare a fost sustinuta de catre bibliotecarul CCD a judetului Covasna, d-na Laszlo Emese, coordonator judetean al proiectului, care a prezentat detaliat un proiect educational implementat recent in judet si anume concursul national “BIBLIOTECA ANULUI 2014”, lansat de CCD “Spiru Haret” din Iasi.




4.   Urmatorul punct de pe ordinea de zi a intalnirii metodice era iarasi unul interesant. Acesta a constat, de fapt, intr-o mini-videoconferinta via Skype, sustinuta de catre d-na bibliotecar Carolyn Walters de la Cove Creek Elementary School din North Carolina, America.


     D-na colega Walters din America ne-a impartasit si ea, la randul ei, din experienta sa bogata, cateva metode si mijloace interesante folosibile in educatia pentru informatie ale elevilor si care intr-adevar dau rezultate bune in practica bibliotecii scolare( ex. Redbox- Readbox etc.)

5.   Dupa aceasta a doua prezentare bilingva( in limbile engleza si romana),  a urmat d-na bibliotecar Torok Julianna de la Liceul “ Puskas Tivadar” din Sf. Gheorghe, care a tinut o valoroasa prezentare a bibliotecii din institutia de invatamant mentionata.




6.   Programul activitatii metodice a continuat cu o ultima prezentare, cea a d-lui Kiss Laszlo. Dansul a prezentat Catalogul electronic al bibliotecii Liceului Mikes Kelemen” , atat informatii de baza, cat si aplicatii practice   

Nincsenek megjegyzések: