2011. november 14., hétfő

Do you speak English?

Elevii claselor  I. şi a III.-a  s-au întâlnit cu cititorii bibliotecii şcolare din Hebron Valley Elementary/Texas/USA.. Scopul întâlnirii a fost să se cunoască şi să afle cât mai mult despre cultura celuilalt. Copiii noştri au folosit foarte eficient cuvintele pe care le-au învăţat până acum. Iar pe celelalte l-a tradus în engleză bibliotecarul. Întâlnirea a fost un succes!
Mulţumim doamnelor învăţătoare Balogh Andrea, Forró Viola  şi doamnelor profesoare Gocz Katalin, Gödri Zsuzsanna pentru colaborare!

2011. november 2., szerda

Luna Internaţională al Bibliotecilor Şcolare

Luna Internaţională al Bibliotecilor Şcolare l-am sărbătorit şi în acest an.
Iată programul: 
1. Mesemaraton
Elevii din clasele liceale au citit poveşti pentru cei mici. Ca o parte al tradiţiei au fost invitaţi şi copiii din gradiniţa Csipike. Au participat în jur de 500 de ascultatori. Colaborator: prof. Török Katalin.
2. Schimb de însemne de cărţi cu elevii Tettenhall College/Wolverhampton/Anglia.
Colaborator: prof. Haszmann Júlia Réka. 
3. Întâlnire virtuală pe diferite teme cu:
a)Heritage High School /Rogers/Arkansas/USA
Colaborator: prof. Bodor Katalin.
b)Goenka World School/Delhi/India
Colaborator: prof. Szmolka Zsuzsa. 
c)Rasbihari International School/Nashik/India
Colaborator: prof. Koós Kinga.

4. Luna Internaţională al Bibliotecilor Şcolare a fost sărbătorită de bibliotecari din judeţ în biblioteca Şcolii Normale  Bod Péter.
Bibliotecarul Liceului Mikes Kelemen a participat cu prezentarea întitulată: Biblioteca Mikes şi legăturilei ei americane.
5.În tot parcursul lunii octombrie fiecare vizitator în biblioteca Mikes a primit câte un acţibild ,,Iubesc Biblioteca Mikes" de la bibliotecar.
Mulţumim Societăţii Multi Nr SRL pentru sponsorizare. 
Muţumim de asemenea catedrelor de desen, engleză şi învăţători pentru colaborare, şi elevilor din clasa a IX.-a C pentru poveşti.
Articol despre activitate:
http://www.3szek.ro/load/cikk/43519?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+3szekHirek+%283szek.ro+H%C3%ADrek%29 

http://erdely.ma/kultura.php?id=102699