2010. február 21., vasárnap

FLAT JANE


Biblioteca noastră a primit un oaspete important. Flat Jane este o fetiţă desenată, trimisă de o bibliotecă şcolară înfrăţită cu a noastră. Ea vine din Oakdale, Sunset Hills and Swanson Elementary Schools / Omaha / NE / USA. Îi suntem gazde în parcursul a două săptămâni, timp în care noi o să-i arătăm biblioteca, şcoala şi oraşul nostru.

AMERICAN CORNER: US PRESIDENTS AND BLACK HISTORY MONTH


În data de 18 februarie am organizat un jeopardy. Copiii au fost foarte încântaţi de acest joc. Erin era placut surprins cât de mult ştiu elevii noştrii pe această temă.

COMEMORÂNDU-L PE ORBÁN BALÁZS


În data de 16 februarie se împlinesc 120 de ani de la moartea marelui scriitor, etnograf, istoric şi politician.

Biblioteca Mikes Kelemen l-a comemorat cu o lectură maraton.
Timp de 6 ore, 6 elevi au citit pentru 427 de copii ( clasele I-IV ai liceului şi 2 gupe de la Gradiniţa Csipike). Elevii au citit cu rândul în Sala de Lectură, în Sala de Documentare şi în Sala de Literatură Universală. La sfârşit am dăruit însemne de carte fiecărui participant.

Mulţumim pe această cale elevilor care au citit, elevilor de serviciu, domnei profesoare Török Katalin, Consiliului Judeţean Harghita cât şi Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita.

2010. február 2., kedd

AMERICAN CORNER: DREPTURILE OMULUI


Elevii noştrii au discutat despre drepturile omului, rasism şi discriminări. Discuţia a avut loc cu ocazia comemorării Martin Luther King Day. Erin Aldrich a rămas foarte surprinsă, cât de multe date ştiu copiii despre Martin Luther King. Însă cea mai mare surpriză a fost când elevii noştrii i-au înmânat darurile, ca semn de apreciere al activităţii ei de până acum.